[Guest post] Brandurile, David si Goliat

28.02.2018 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing



Probabil stii deja povestea lui David si Goliat. M-am gandit ca ar fi util sa o mai citesti o data. De data asta spusa pe intelesul antreprenorilor. Am scris articolul asta sperand ca te voi ajuta sa-ti clarifici urmatoarele nelamuriri: Ce este un brand, de fapt? De ce are nevoie afacerea ta de unul? Cum poti castiga lupta cu brandurile mari?


Citeste mai mult

Lectia de marketing de la un cersetor orb

28.09.2017 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing


Ce poate sa ma invete un cersetor despre marketing? Probabil asta a fost prima intrebare care ti-a trecut prin minte cand ai citit titlul. Si e firesc asa. Doar ca lectiile vin la noi de peste tot, depinde de noi sa privim in perspectiva si sa le intelegem. Iar povestea despre care vreau sa iti scriu astazi ofera o lectie importanta. O lectie care o sa-ti largeasca orizontul in ce priveste acest aspect din afacerea ta. Am dat aseara din nou peste poveste si mi-am dat seama ca e prea emotionanta si importanta ca sa nu o impartasesc si cu tine. Poate o stii, poate ai citit-o sau ai mai auzit-o, dar e posibil sa nu te fi gandit la ea din prisma marketingului.
Povestea suna asa:


Citeste mai mult

5 pasi ca sa te promovezi eficient pe Facebook

13.09.2017 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing



La majoritatea evenimentelor pe care le organizez, spun si cat de important este sa te promovezi in online ca sa-ti cresti afacerea. E un domeniu fascinant, in continua schimbare, asa ca este esential sa tinem pasul, ca sa fim in tema cu cele mai eficiente metode de promovare. Iar pentru asta e nevoie de educatie continua.
Echipa mea de marketing urmareste constant blogurile de specialitate, citeste cele mai noi carti din domeniu si  participa la cele mai bune cursuri pe care le gasim in piata.
Si pentru ca Facebook te poate ajuta sa-ti cresti afacerea, daca stii cum sa-l folosesti corect, oamenii din departamentul de marketing au fost anul acesta la un curs de social media, organizat de Ciprian Susanu.
Au invatat multe lucruri utile din acest curs, asa ca m-am gandit sa impartasim si cu tine cateva informatii valoroase. L-am rugat pe Ciprian sa ne dezvaluie 5 lucruri care sa ne ajute sa ne promovam mai bine in social media.
Iata ce mi-a scris:


Citeste mai mult

Cum poate povestea Jacuzzi sa fie si povestea ta

04.07.2017 | De Lorand Soares Szasz | Consultanta in Afaceri



Stiai ca jacuzzi a fost initial un substantiv propriu? De fapt este numele inventatorului cazii cu hidromasaj. Ce este si mai interesant e ca a creat produsul initial ca sa usureze durerile fiului sau care suferea de artrita.
Candido Jacuzzi a fost un imigrant italian, cel mai mic dintre 7 frati. In 1943, fiul sau de 15 luni, Kenneth, s-a imbolnavit si il duceau la terapie regulat in spital. Apoi Candido si-a dat seama ca


Citeste mai mult

Cum sa vinzi o piatra ca animal de companie – 3 idei „stupide” care au facut milioane

09.05.2017 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing


Foto: The New York Times


Ai o idee de afacere, dar toti prietenii tai au ras de ea. Ti-a venit alta si ti se pare ca e chiar foarte tare, dar toata familia te descurajeaza. Ajungi in punctul in care nici nu mai vrei sa-ti expui nimanui ideile ca sa nu spuna ca-s proaste.


Ei bine, doar pentru ca multi iti zic ca o idee este de-a dreptul stupida, nu inseamna ca asa si este. De ce spun asta?
Permite-mi sa explic:


Citeste mai mult

Daca stiai de tehnica asta… vindeai mai mult!

29.03.2017 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing



articol scris de Marius Achim (MarketNet)


Tu vrei sa vinzi. Clientul stie ca vrei sa ii vinzi. Totul este mult prea evident. Mesajele tale forteaza prea mult. Clientul este deranjat de insistenta ta. Nu reusesti sa ii trezesti interesul.

Cu asta te confrunti in fiecare zi.
Insa nu-ti face griji. Si eu stiu ca vrei sa vinzi mai mult. Iar asta nu ma deranjeaza chiar deloc. De fapt, astazi o sa te ajut sa vinzi mai mult.
In aceast articol iti voi furniza o tehnica personala (nu o vei gasi in nicio carte de marketing sau vanzari).
Aceasta tehnica va face pentru tine urmatoarele lucruri:


Citeste mai mult

6 trucuri ca sa pui reclamele pe Facebook in favoarea afacerii tale

03.03.2017 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing



In seminariile mele spun ca e important sa folosesti canalele de promovare online ca sa iti cresti afacerea. Totusi, nu intru in foarte multe detalii, pentru ca nu este domeniul meu principal.


Chiar daca am o pasiune pentru marketing si vin mereu cu idei si sugestii catre colegii mei, ei sunt cei care fac lucrurile sa mearga in directia aceasta.


Sunt oameni ambitiosi si faini, care se educa in mod constant, astfel incat sa folosim cele mai bune si actuale instrumente de promovare pentru noi.


Parte din educatia lor este ca merg la cele mai bune cursuri pe care le gasim. De curand au fost la un curs de Facebook Ads (reclame pe Facebook) pe care l-au evaluat ca fiind foarte bun.



Citeste mai mult

Guest post Vandy: Cat de importanta este Reputatia in Afaceri si cum sa o cladesti prin Brand Equity?

11.01.2017 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing



Articol scris de Andrei Ureche (Vandy Vision)


Probabil si tu, la fel ca mine, ai cateva firme care ti-au ajuns la inima.


Firme pe ale caror produse ai fi dispus sa platesti fara sa eziti.


Intrebarea este cum au ajuns aceste companii sa ne ia banii atat de usor?


Cum au reusit sa creeze aceasta situatie castig-castig?


Daca vrei sa afli cum sa cresti increderea oamenilor in compania ta, cum sa evaluezi reputatia in piata si cateva strategii ca sa cresti echitatea de brand, acest articol s-ar putea sa-ti fie de folos. 


Inainte de toate...


Ce este reputatia in afaceri?



Citeste mai mult

Provocari si solutii actuale pentru Facebook Ads

06.12.2016 | De Lorand Soares Szasz | Vanzari si Marketing


Articol scris ca guest post, de Ciprian Susanu

De fiecare data cand am ocazia, vreau sa iti aduc cat mai multa valoare, informatii care sa te ajute.
In octombrie si noiembrie Ciprian Susanu a fost in Cluj cu cateva traininguri interesante de marketing online. Dupa ce au fost, colegii mei au spus ca ar fi fain sa oferim si membrilor comunitatii noastre ocazia sa il cunoasca, pentru ca ce preda e de mare ajutor.
Ciprian are o experienta de 11 ani in zona de marketing online si a lucrat cu clienti precum Nestle, Worldclass sau Skoda.
Astazi public aici un mini-articol scris de Ciprian


Citeste mai mult