“Cine munceste, nu are timp sa faca bani!”

07.10.2020 | De Lorand Soares Szasz | Dezvoltare Personala si Profesionala



Cu multi ani in urma, intr-un mic satuc din China un agricultor pe numele de Feng, avea o datorie foarte mare fata de un consatean, pe numele de Li. 
Lui Li ii placea de fata lui Feng, Mei. Dar Li era batran si urat.
Intr-o zi Li i-a propus lui Feng un targ. 
I-a cerut mana fiicei in schimbul  datoriei. Era dispus sa stearga toata datoria, daca ii dadea fiica in casatorie.


Citeste mai mult

Cat castigi vs cat ai vrea sa castigi: De ce unii sunt platiti de zeci sau sute de ori mai mult decat altii (si cum sa faci sa castigi mai mult?)

17.06.2020 | De Lorand Soares Szasz | Dezvoltare Personala si Profesionala


 

Sunt persoane care castiga de zeci sau chiar sute de ori mai mult decat cei de langa ei. 
Se poate chiar ca in interiorul unei firme sa existe diferente colosale intre salariile angajatilor si cele ale directorilor din top management. 
De ce apar diferentele acestea? Sunt unii angajati de zeci sau sute de ori mai buni, mai inteligenti, mai muncitori, mai perseverenti decat ceilalti?

Raspunsul este evident NU.


Citeste mai mult

[GUEST POST – Andrei Ureche] Sunt Brand-urile afectate de criză?

28.05.2020 | De Lorand Soares Szasz | Dezvoltare Personala si Profesionala



Perioada de pandemie a afectat mediul antreprenorial din Romania. Iar consecintele sunt diferite: pentru unele firme mai mari, pentru unele firme mai putin. Desigur, si brandurile au de suferit in aceasta perioada.
Asa ca l-am invitat pe Andrei Ureche, fondator VANDY  Vision sa povesteasca despre cum sunt afectate brandurile de criza. Daca vrei sa intelegi mai bine perioada prin care trecem din punct de vedere al brandului, te invit sa citesti articolul in continuare. :)


Citeste mai mult

Cum sa iti cresti salariul crescandu-ti valoarea

23.01.2020 | De Lorand Soares Szasz | Dezvoltare Personala si Profesionala



Obisnuiesc sa scriu articole antreprenorilor, dar nu pot sa uit faptul ca si eu am fost angajat. Nu am cum sa uit bucuria pe care o aveam de fiecare data cand imi crestea salariul si cu 30-40 de euro (am inceput sa lucrez oficial in Portugalia, de aici euro).

In perioada respectiva credeam ca aceste cresteri depind de seful meu, de bunavointa lui si de circumstantele care ne inconjoara: economia tarii, puterea economica a firmelor, ciclicitatea economica, concurenta pe piata muncii si alti factori de acest gen.


Citeste mai mult