Economistul, Corporatistul, Virtuosul si Visatorul. Cine se imbogateste cel mai repede si cum sa devii milionar cu metoda lui?

05.03.2020 | De Lorand Soares Szasz | Dezvoltare Personala si Profesionala


Exista o formula pe care sa o aplici ca sa te imbogatesti? Si cu ajutorul careia sa iti inmultesti banii repede?

Potrivit studiului Rich Habits desfasurat pe o perioada de 5 ani de Tom Corley, exista 4 metode prin care poti acumula avere.

Inainte sa vezi care sunt aceste 4 metode si care e cea care iti poate creste economiile cel mai repede, e important sa stii ca Tom Corley este contabil si consultant financiar.

Corley a scris 2 carti: “Rich Kids: How to Raise Our Children to Be Happy and Successful in Life” si “Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals.”

In timpul studiului sau, consultantul financiar a urmarit cu atentie ce fac 233 de persoane considerate bogate.

Cat de bogate? Venitul minim al oricarui individ studiat era de minimum 160.000 de dolari pe an (iar bunurile pe care le detineau fiecare in parte, valorau 3,2 milioane de dolari).

Tom a urmarit ce fac oamenii acestia zilnic. Apoi, cu datele culese, a concluzionat ca exista 4 tipuri de bogati care ajung sa acumuleze averi prin 4 metode diferite.

Iata care sunt cele 4 tipuri:

  1. Economistul

“Daca nu stii cum sa ai grija de bani, banii vor sta departe de tine” spunea Robert T. Kiyosaki.

Economistul urmareste cu atentie intrarile si iesirile sale si investeste banii in mod eficient. Pentru el, intrebarea in functie de care decide actiunile sale este: Ce pot sa fac ca sa imi maresc averea?.

Indiferent cat castiga, acest “bogat” are o rutina de la care nu se abate: pune bani deoparte si urmareste sa ii investeasca inteligent.

2. Corporatistul

Persoana care avanseaza in cariera, urcand fiecare treapta a ierarhiei, este un alt tip de bogat.

De obicei, Corporatistii sunt angajatii marilor corporatii care pornesc de jos (intr-o functie de executie) si ajung in final, prin munca sustinuta, sa ocupe un rol de conducere, foarte bine platit.

Din aceasta pozitie, acumuleaza apoi sume impresionante.

3. Virtuosul

Investeste permanent in educatia sa si reuseste sa aduca valoare in companiile pentru care lucreaza. Este foarte bun in ceea ce face iar pentru asta este rasplatit cu salarii generoase.

Virtuosul considera ca cele mai importante investitii sunt cele in propria persoana: asa ca studiaza permanent si isi rafineaza aria de servicii sau produse pe care o ofera.

4. Visatorul

Munceste cu pasiune si se dedica 100%.

In aceasta categorie, vom gasi antreprenori care pornesc o afacere de succes de la un vis, dar si actori, muzicieni sau autori de carti.

Ce au toti in comun? Pasiunea pe care o pun in munca lor si care in final le aduce bani in cont.

Acum ca ai vazut care sunt cele 4 tipuri de bogati si metodele diferite prin care oamenii acumuleaza avere, care crezi ca e cea mai rapida metoda prin care si tu poti sa iti inmultesti banii?

Sa fie metoda Economistului? Sau poate cea a Virtuosului?

Hai sa ne uitam la acelasi studiu creat de Corley, pentru ca tot el ne ofera raspunsul.

Aproape 28% dintre bogatii din studiul sau erau Visatori. Cei mai multi aveau o avere de peste 7 milioane de dolari pe care au reusit sa o stranga pe parcursul a 12 ani.

Concluzia lui Corley: Visatorii ajung sa faca avere cel mai repede (lucru confirmat si daca ne uitam la lista Forbes 400 – Cei mai bogati oameni: 10 din primii clasati au inceput afacerile lor cu un vis: Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg and Michael Bloomberg).

Daaaar…Visatorii au si cel mai mult de munca. Calea lor e plina de indoieli, dezamagiri, respingeri sau dificultati financiare.

Visatorii au nevoie de putere fizica si mentala ca sa isi atinga obiectivele. Chiar si asa, nu sunt scutiti de:

  • Ore lungi de lucru: Multi dintre Visatori ajung sa lucreze pana la 75 de ore pe saptamana (deci mai mult de 10 ore, zilnic). Familia si prietenii sunt neglijati de multe ori.
  • Stres: generat de grijile de la inceput, cand Visatorii se lupta sa creeze o afacere profitabila. Corley spune ca aceasta cale este cu atat mai grea cu cat Visatorii au familii de intretinut.
  • Riscuri: Visatorii sunt persoane care isi asuma riscuri, fara sa primeasca in schimb garantii. Multi antreprenori din aceasta categorie si-au riscat casa, masina sau toate economiile ca sa porneasca afacerea la care visau.
  • Dezamagiri: multi dintre oamenii din jur vor incerca sa ii intoarca din calea lor, le vor spune ca au vise prea mari sau ca isi pun obiective prea inalte. In timp, unii dintre Visatori ajung sa renunte tocmai din cauza anturajului.

Concluziile lui Corley nu ar trebui sa te descurajeze insa. Din contra. Daca simti ca si tu esti unul dintre Visatori, avem o veste buna pentru tine.

Exista metode prin care poti sa iti implinesti visul antreprenorial, fara sa treci de unul singur prin greutatile pe care o afacere le aduce in viata ta.
Inscrie-te acum in Upriserz. Ai la dispozitia ta:

  • Peste 150 de ore de cursuri in format video din domenii variate, cu ajutorul carora elimini indoielile si sa iei decizii bazate pe informatii, nu pe risc
  • Interviuri cu mentori, experti, milionari, antreprenori – ca sa gasesti motivatia sa continui si cand e cel mai greu
  • Workshop-uri practice cu expertii Upriserz – ca sa aplici imediat ce inveti
  • Webinarii Q&A cu expertii Upriserz – ca sa pui intrebarile care “ard”
  • Grup de Facebook, ca sa ai langa tine anturajul potrivit si sa descoperi raspunsuri de la oameni care au trecut prin ce treci tu si nu vorbesc din “auzite”

+ Multe altele

Descopera toate beneficiile AICI si incepe chiar acum sa iti traiesti visul.