De ce trebuie sa crezi inainte sa vezi

09.08.2017 | De Lorand Soares Szasz | Financiar


 

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi sa ai multi bani? Nu zic sa fii in Top 300 Capital, dar sa iti permiti toate lucrurile importante pentru tine si familia ta.

Sa poti sa faci orice simti, fara sa te limiteze banii din contul tau. Sa poti sa te dezvolti, sa calatoresti si sa iti urmezi visurile. Sa stii ca, la nevoie, poti sa vii in sprijinul apropiatilor la orice ora…

Probabil multi se gandesc: Lorand, dar tu nu stii unde sunt eu acum… Nu am niciun ban pus deoparte si traiesc de la o luna la alta. Viata asta e departe de mine. Cum as putea sa ma gandesc la asta?

Ei bine, chiar gandirea asta ii tine unde sunt acum. E o vorba care zice: Daca poti sa iti imaginezi ceva, il poti obtine.

Atentie! Nu spune ca e de ajuns sa ti-l imaginezi ca sa il ai. Ci ca daca poti sa ti-l imaginezi, poti sa il obtii.

Care-i legatura? Ca sa ai rezultate diferite, obiceiuri diferite, o viata diferita, trebuie sa vezi toate astea inainte sa existe. Si aici nu ma refer la puteri paranormale.

Ci la puterea care exista in fiecare dintre noi: Imaginatia. Sa vezi ceva ce nu exista. Sa vezi directia in care vrei sa te indrepti. Si apoi sa pornesti la drum.

Brian Tracy spunea: „Nu conteaza de unde vii, conteaza incotro mergi.” Se referea la acelasi lucru.

Ce fac majoritatea? Se uita doar inapoi, la locul de unde vin:

– nu am niciun ban pus deoparte

– am salariul prea mic ca sa economisesc

– nu am studii superioare si nu ma angajeaza nimeni

– niciodata nu am stiut sa imi gestionez banii eficient

– nimeni din familia mea nu a fost bogat etc.

Si nu vor avea rezultate diferite. Pentru ca nu pornesc niciodata pe un drum nou. Se uita mereu inapoi, la ce a fost. Nu li se pare corect.

Se simt nedreptatiti. Si totodata neputinciosi. Vietile lor au devenit normalitatea pentru ei. Si nu au idee cum ar putea sa schimbe ceva.

Si e normal sa fie asa. Orice vis din copilarie le-a fost retezat cu clasicul: In viata trebuie sa fii realist.

Dar ca sa ai o viata noua, trebuie sa iti imaginezi o viata noua. Sa o vezi in mintea ta dinainte sa existe. Si apoi sa o faci realitate. Cu credinta, curaj si perseverenta, o sa ajungi acolo.

Este exact ceea ce face si un arhitect care vede o cladire dinainte ca ea sa existe. Si-o imagineaza, face planul si, ulterior, cladirea este construita.

Inainte sa vezi in fata ochilor, trebuie sa vezi in mintea ta. Cu alte cuvinte, sa crezi inainte sa vezi.

Cei mai multi oameni functioneaza exact invers. Vor sa vada inainte sa creada. Si asta nu ii va duce niciodata la rezultate diferite.

Intrebarea mea pentru tine este: cat timp o sa mai permiti rezultatelor tale de pana acum sa dicteze rezultatele tale viitoare?

Totul tine de o decizie: Esti dispus sa iti imaginezi o viata noua pentru tine? Un tu nou? 🙂

Poti incepe cu materialul despre monitorizarea cheltuielilor pe care l-am postat pe pagina mea de Facebook. Il gasesti AICI. 
 
Daca deja l-ai urmat scrie-mi in comentarii o idee care ti-a placut.
 
P.S. Daca ti-a placut aceasta postare, inscrie-te sa primesti super informatii despre #Bani. Plus sansa in tombola cu un super premiu 🎁: bit.ly/Educatie-Financiara

Cu prietenie,

Lorand (care vrea sa ai puterea sa crezi) Soares Szasz