Dezvoltarea Personala – cea mai buna investitie?

05.06.2013 | De Lorand Soares Szasz | Dezvoltare Personala si Profesionala


Cea mai buna investitie

„Lorand, in ce sa investesc?”

 

In aceast articol voi raspunde la intrebarea pe care o primesc cel mai des cand sustin prezentari pentru tineri, viitori antreprenori: „Lorand, am 5.000 de euro, in ce sa investesc? Ce crezi ca ar merge cel mai bine?”

Raspunsul meu este acelasi de fiecare data: „Investeste in tine, in dezvoltarea ta, ca sa nu trebuiasca sa mai pui intrebari din astea stupide!”

De obicei ma opresc aici si primesc o privire socata din partea persoanei care a pus intrebarea. In acest articol iti explic de ce raspund in acest fel.

Ce spun expertii despre investitia in dezvoltarea personala

 

Brian Tracy citeaza un studiu derulat in Statele Unite pe parcursul a 15 ani. In urma acestui studiu s-a constatat ca pentru 90% dintre persoane, 1 dolar investit in dezvoltarea personala si profesionala s-a intors de 30 de ori intr-un timp de 10 ani. Asta inseamna o rentabilitate de 300% pe an. As spune ca nu exista afacere care sa iti ofere un asemenea profit.

Cea mai buna investitie pe care o poti face este investitia in tine. Daca preocuparea ta este „in ce sa bag banii pe care i-am primit de la parinti” e foarte probabil sa ramai fara bani. Pentru ca, indiferent unde i-ai investi, cel mai probabil, ii vei pierde.

Ideea intr-o afacere valoreaza doar 1%, restul (99%) este implementarea acestei idei. De aceea, inainte sa deschizi o afacere asigura-te ca stii bazele succesului in afaceri. Mai bine iei cei 5.000 de euro si ii investesti in carti, cursuri si materiale care sa te invete cum sa faci 5.000.000 de euro.

Dupa ce ai acumulat aceste cunostinte poti sa incepi o afacere in aproape orice domeniu si vei avea succes. Intr-un viitor articol voi vorbi despre cum sa alegi domeniul in care sa incepi o afacere.

Sunt sigur ca si tu ai prieteni care nu stiu in ce sa investeasca, asa ca te rog sa ma ajuti sa ajunga acest mesaj si la ei dand share la acest articol. Poate in acest fel vom reduce numarul acestor intrebari 🙂 si vom incuraja mai multi oameni sa creasca. Cine nu creste, scade sau moare!

Iti multumesc!

Lorand