Cel mai important principiu ca sa ai succes in 2016!

06.01.2016 | De Lorand Soares Szasz | Dezvoltare Personala si Profesionala


Cel mai important principiu ca sa ai succes in 2016

Te salut si bine ai revenit in 2016!

Ai avut cateva zile libere si ai apucat sa meditezi serios la ce a fost, ce ar fi putut fi  mai bine si ce o sa faci, fara indoiala, in 2016?

Sunt convins ca iti doresti rezultate frumoase – la munca, in familie, in relatia cu prietenii. Pana la urma, cred ca tuturor ne-ar placea sa terminam anul, convinsi de faptul ca am avut succes in tot ceea ce am facut. Ca fiecare sarcina marunta sau mareata am facut-o constiinciosi si cu seriozitate.

Vestea buna e ca am gasit o metoda simpla care te ajuta sa ai succes in tot ceea ce faci.

Mai exact, Jack Canfield, creatorul best-seller-ului ,,Supa de pui pentru suflet”, mi-a trimis cateva materiale pe care le va prezenta in luna martie, in Romania.

Printre toate acele informatii (geniale, crede-ma!) am gasit aceasta formula care e excelenta pentru a incepe anul in forta, imediat dupa ce ne-am setat obiectivele.

Sunt de acord cu Jack si pot sa spun ca este cel mai important principiu pentru a obtine succesul.

Asa ca i-am cerut acordul  sa iti prezint despre ce este vorba. 🙂

Iata una dintre cele mai bune ,,formule” din cate am intalnit vreodata:

I + R = C

Intamplari + Reactii = Consecinte

Pare simplu, asa-i?:-)

Insa, de cele mai multe ori ne impiedicam in fata lucrurilor simple, care ne ajuta sa avem rezultate mai bune.

Practic, lectia lui Jack este ca fiecare rezultat sau lipsa de rezultate din vietile noastre (succes, esec, prosperitate, bucurie, frustrare etc) este consecinta reactiei noastre in fata unei intamplari din viata.

Poate ca te-ai gandit la asta, insa oamenii mari de succes nu reactioneaza instinctiv la intamplari, ci isi educa reactiile in functie de consecintele pe care si le doresc in viata.

Si da, fac asta chiar si cand trec prin incercarile cele mai grele. Sunt testele supreme, insa cei care se concentreaza in astfel de momente sunt cei care se bucura cu adevarat de rezultate.

In functie de ceea ce iti doresti, ai doua optiuni:

1. Invinuieste I(ntamplarile) pentru C(onsecintele) nefavorabile.

Poate ca ai fost ispitit sa faci asta si pana acum. Sa dai vina pe criza, pe impozitele mari, pe sistemul de invatamant, pe partenerul de viata irascibil sau copiii rebeli.

Cu totii suntem tentati sa facem asta. Adica sa fim sub linie. Scapam viata din controlul nostru si lasam fraiele in voia sortii. Un studiu facut de specialistii de la Harvard arata ca avem nevoie de numai 5 secunde ca sa gasim vinovati pentru greselile din viata noastra.

Insa pune-ti o intrebare: Daca ar conta atat de mult circumstantele in viata, ar mai avea cineva succes vreodata?

Pentru fiecare scuza pe care o gasesti, oamenii de succes au gasit zeci de solutii. 🙂

Ai putea fi si tu unul dintre ei schimbandu-ti atitudinea?

 

2. Schimba-ti R(eactiile) in fata I(ntamplarilor) pana cand obtii C(onsecintele) pe care ti le doresti!

In schimb, poti sa iti schimbi gandirea, modul de a comunica, comportamentul, tiparele prin care esti tentat sa judeci realitatea inconjuratoare. Adica lucrurile care sunt in controlul tau. 🙂

Din pacate, multi sunt atat de inradacinati in tipare comportamentale, incat prefera sa lase pe altii sau chiar circumstantele sa preia controlul asupra vietilor lor.

Trebuie doar sa preiei tu controlul – sa constientizezi reactiile pe care le ai in fiecare situatie – in fata unui client frustrat, a colegilor de birou, a sefului,  a schimbarilor economice, a copiilor etc. Odata ce ai constientizat reactiile pe care le ai, poti sa le schimbi pana cand obtii rezultatele pe care ti le doresti. 🙂

Daca iti doresti alte rezultate, schimba-ti reactiile. Preia controlul vietii tale.

Vrei sa afli mai multe despre cum poti sa aplici principiile succesului in viata ta?

Adica lucruri practice, aplicabile care pot sa te ajuta sa ai o viata mai implinita?

Jack Canfield, success coach-ul nr 1 in America, vine in luna martie in Cluj-Napoca, Bucuresti si Iasi unde va sustine seminarul ,,Principiile succesului” – un curs practic ce te va ajuta, pas cu pas si concret, sa parcurgi drumul catre succes, pornind de unde esti acum. 🙂

Imi place sa spun ca acest curs este pentru cei carora le place sa aiba un GPS al vietii lor – sa constientizeze permanent unde se afla si care e destinatia lor in viata. 🙂

Afla mai multe despre eveniment si inscrie-te AICI.

jc cvr

Locurile sunt limitate, asa ca iti recomand sa il rezervi pe al tau in timp util. 🙂

Un an 2016 cu rezultate asa cum visezi iti doresc!

Lorand (care isi planifica un an de succes) Soares Szasz