Secretul mai vechi de 100 de ani care functioneaza si azi in afaceri
16.11.2018 | De Lorand Soares Szasz | Consultanta in Afaceri
Teama de esec, dorinta ca totul sa fie perfect ingheata deciziile si ii impiedica pe multi antreprenori sa reuseasca.
Pe langa acestea, pe lista de piedici din calea proprietarilor de afaceri este si lipsa de informatii actuale, verificate de piata. Studiul EY Romania 2017 arata ca educatia precara ocupa primul loc in topul celor mai importante obstacole pentru cei care vor sa inceapa sau sa dezvolte o afacere in Romania. Mi-am propus sa schimb asta.
Cand toate par ca merg impotriva ta, adu-ti aminte ca avionul decoleaza contra curentilor de aer, nu ajutat de acestia.
Fraza de mai sus ii apartine lui Henry Ford, fondatorul companiei Ford.
Multi dintre noi stiu o parte a povestii sale: succesul si rezultatele pe care le-a obtinut in afaceri. Si care l-au transformat apoi intr-unul dintre magnatii americani.
Insa, daca esti antreprenor sau vrei sa iti deschizi o firma, te va ajuta sa descoperi si partea mai putin cunoscuta a povestii lui Ford.
Desigur, nu e la fel de stralucitoare, insa e plina de lectii pe care poti sa le folosesti apoi in viata si afacerea ta.
Iar ce ti-am pregatit pentru azi o sa te ajute cu adevarat daca vrei sa iti implinesti visul de antreprenor sau sa incepi sa te bucuri de rezultate in afacerea ta.
Henry Ford alaturi de primele automobile Ford
De la micul fermier la marele inventator de masini in cativa ani
La 15 ani, Ford avea deja o reputatie printre vecinii de cartier. Era baiatul priceput care repara ceasuri. Imagineaza-ti: stia sa faca asta pentru ca a desfacut si a reparat de zeci de ori ceasul primit de la tatal sau.
Pana aici traseul lui Ford e lin, dar primul obstacol pentru tanarul Ford, avea sa vina curand, odata cu moartea mamei.
Ford a fost devastat de pierdere.
Si a fost dezolat de viitorul pe care tatal sau il vedea pentru el: un viitor in care adolescentul Ford prelua ferma familiei si se dedica ei intru totul.
Insa tanarul si-a vazut altfel viitorul: s-a angajat ca ucenic in Detroit, s-a specializat in motoarele cu aburi si a studiat contabilitate la Goldsmith, Bryant & Stratton Business College.
L-a cunoscut apoi pe Thomas Edison, care i-a incurajat proiectele si i-a oferit suportul sau.
A deschis prima companie cu sprijinul unui bancher. Ca apoi sa o inchida dupa doar 3 ani.
A trecut de fiecare data peste obstacole si a reusit sa construiasca acel automobil la care visa.
Viziunea este cea care l-a ajutat sa creeze compania Henry Ford. Insa viziunea nu l-a scutit si de probleme.
Perseverenta si mentoratul primit de la oameni care au crezut in aceleasi lucruri, au facut insa diferenta.
De la 200 de lei pe zi la cifra de afaceri de 12 milioane de euro
Urmatorul antreprenor, despre care vreau sa iti scriu, are o poveste un pic diferita. Protagonistul e de data aceasta chiar un roman, nascut in Sibiu.
Un absolvent al Facultatii de Drept, care si-a pledat cazul in lumea antreprenoriatului.
A inceput cu un magazin mic, amenajat intr-o masina. Au urmat apoi un bar si o pizzerie, cea din urma vizitata chiar de printul Charles.
Cu donerul, pe care avea sa il vanda apoi, a fost dragoste la prima… degustare.
A incercat un doner in Germania si a fost convins ca trebuie sa il aduca si in Romania. Si l-a adus: sub forma de Dabo Doner.
Dan Pastiu a pariat ca donerul va fi pe placul romanilor – si a castigat
Insa ca sa ajunga la un produs de succes, Dan Pastiu, antreprenorul despre care iti scriu, a schimbat modul in care romanii consuma fast food.
A facut sacrificii dupa sacrificii si nu a renuntat nici dupa primul si nici dupa al doilea esec.
Dan a avut multe momente cand putea sa renunte. Insa a continuat. A inteles ca informatia e cheia si s-a inscris intr-unul dintre programele pe care le ofer antreprenorilor. Acum a ajuns la o cifra de 15 milioane de euro si a reusit sa isi francizeze afacerea.
Pentru Dan, informatia potrivita in momentul potrivit a facut diferenta.
Ce vreau sa spun cu ajutorul exemplelor de mai sus e asta: nu exista antreprenor care sa nu intampine piedici in calea sa.
De ce atatia antreprenori nu pot sa treaca peste problemele care apar in afaceri
Teama de esec, dorinta ca totul sa fie perfect iti ingheata deciziile si te impiedica sa reusesti.
Pe langa acestea, pe lista de piedici este si lipsa de informatii actuale, verificate de piata.
Studiul EY Romania 2017 arata ca educatia precara ocupa primul loc in topul celor mai importante obstacole pentru cei care vor sa inceapa sau sa dezvolte o afacere in Romania.
Adevarul este ca cei mai multi antreprenori nu sunt pregatiti pentru provocarile pe care un business le va aduce in viata lor.
Si mai multi se grabesc sa catalogheze orice problema drept un semn ca nu sunt potriviti pentru antreprenoriat. Sau ca nu e momentul lor sa faca asta.
Cand de fapt nu e deloc asa.
Iar exemplele de mai sus sunt cel mai bun argument. Dan este unul dintre oamenii care s-a luptat cu o multime de probleme in afaceri.
Ar fi putut in orice moment sa creada ca nu e bun pentru antreprenoriat, insa ce a ales el sa faca este ceea ce te incurajez sa faci si tu.
Dan a facut un pas in spate si asta i-a permis sa vada ca ii lipsesc bucati din puzzle: si ca nu poate sa completeze tabloul de unul singur. A primit informatia care ii lipsea si de acolo totul s-a schimbat.
Ce poti sa faci chiar acum ca sa te bucuri de secretul ce functioneaza de peste 100 de ani in afaceri
De ce ti-am scris azi si mai ales de ce despre asta?
Fiindca am o propunere pentru tine – tu, antreprenorul care vrea sa fie pregatit pentru momentele critice (care vor veni) in business. Dar si pentru tine, antreprenorul ce viseaza inca la afacerea sa.
In zilele urmatoare, o sa trimit GRATUIT o serie noua de materiale dedicate antreprenorilor.
Sunt materiale care contin pasi importanti pe care antreprenorii de succes ii fac ca sa depaseasca obstacolele. Si sa se bucure de rezultate in afaceri.
Am structurat aceste materiale in 2 zone importante:
- MINDSET – In aceasta etapa, vom lucra la motivatie si dorinta: iti voi da materiale ce te ajuta sa transformi visul tau in realitate.
- ACTIUNE – Ca sa ajungi in orice punct pe care l-ai fixat in mintea ta, e nevoie sa pleci la drum. Sa actionezi.
In aceasta a doua parte de ACTIUNE iti ofer resursele care sa te ghideze in calatoria ta. Astfel esti sigur ca ajungi la destinatie si ca nu te „ratacesti” pe drum.
Ce vreau sa stii inca de acum este ca sfaturile si ideile pe care le vei primi in videouri au fost testate de peste 800 de antreprenori deja si pentru fiecare dintre ei au adus o schimbare.
Iar tu poti sa le primesti daca te inscrii acum.
Rezultatele ca cele obtinute de Dan ma motiveaza pe mine sa dau 100%.
Si aici e promisiunea mea pentru tine: vei primi materiale care nu te fac sa pierzi vremea. In care dau 100% continut de valoare, sfaturi si idei pe care poti sa le aplici imediat.
Insa vreau sa iti promiti tie in primul rand, ca vei fi implicat 100%. Ca vei urmari intreaga serie de materiale. Iar apoi vei aplica sfaturile de acolo in viata si in afacerea ta.
In plus, ca motivatia sa fie si mai mare sa urmaresti intreaga serie de materiale pun in joc premii in valoare de peste 10 mii de euro, pentru cei care se inscriu si dau de veste si prietenilor despre materiale.
Inscrie-te AICI daca nu vrei sa pierzi aceasta oportunitate.